Dizajnový časopis
Dizajnový časopis
Kancelária

The Duplicated Edge

Kancelária The Duplicated Edge je dizajn pre prípravnú školu satelitov Toshin v japonskom Kawanishi. Škola chcela nové recepčné, konzultačné a konferenčné priestory v úzkej miestnosti 110sqm s nízkym stropom. Tento návrh navrhuje otvorený priestor označený ostrým trojuholníkovým príjmom a počítadlom informácií rozdeliacim priestor na funkčné entity. Počítadlo je zakryté postupne vzostupným bielym kovovým plátom. Táto kombinácia je duplikovaná zrkadlami v zadnej stene a reflexnými hliníkovými panelmi na strope, ktoré rozširujú priestor do širších rozmerov.

Show Room

Origami Ark

Show Room Origami Ark alebo Sun Show Leather Pavilion je showroom na výrobu kože Sansho v Himeji v Japonsku. Výzvou bolo vytvoriť priestor schopný ukázať viac ako 3 000 produktov vo veľmi obmedzenej oblasti a prinútiť klienta, aby pri návšteve showroomu pochopil obrovskú škálu produktov. Archa Origami používa nepravidelne 83 malých jednotiek s rozmermi 1,5 x 1,5 x 2 m3 na vytvorenie veľkého trojrozmerného bludiska a poskytuje návštevníkovi a podobné skúsenosti s prehliadkou telocvične v džungli.

Kancelárska Budova

The PolyCuboid

Kancelárska Budova PolyCuboid je nová budova ústredia spoločnosti TIA, ktorá poskytuje poisťovacie služby. Prvé poschodie bolo tvarované hranicami pozemku a vodovodnou rúrkou s priemerom 700 mm, ktorá prechádza podzemným obmedzujúcim základovým priestorom lokality. Kovová štruktúra sa rozpustí v rôznych blokoch kompozície. Stĺpy a trámy miznú z priestorovej syntaxe, premietajú dojem objektu a zároveň eliminujú dojem budovy. Objemový dizajn je inšpirovaný logom TIA, ktoré premení budovu na ikonu predstavujúcu spoločnosť.

Škola

Kawaii : Cute

Škola Táto satelitná prípravná škola Toshin Satellite, ktorá je obklopená strednými školami susedných dievčat, využíva svoju strategickú polohu na rušnej nákupnej ulici a ponúka jedinečný vzdelávací dizajn. Dizajn vyhovuje náročným štúdiám a uvoľnenej atmosfére pre zábavu, dizajn propaguje ženskú povahu svojich používateľov a ponúka alternatívnu zhmotnenie abstraktného konceptu „Kawaii“, ktorý vo veľkej miere používajú školáčky. Miestnosti pre zväzky a triedy v tejto škole majú tvar osemuholníka so sedlovou strechou, ako je to znázornené na obrázkovej knihe pre deti.

Urologická Klinika

The Panelarium

Urologická Klinika Panelarium je nový klinický priestor pre Dr. Matsubaru, jedného z mála lekárov s certifikáciou na prevádzkovanie robotických chirurgických systémov da Vinci. Dizajn bol inšpirovaný digitálnym svetom. Zložky 0 a 1 binárneho systému boli interpolované do bieleho priestoru a stelesnené panelmi, ktoré vyčnievali zo stien a stropu. Podlaha má rovnaký vzhľad. Panely, aj keď majú svoj náhodný vzhľad, sú funkčné, stávajú sa znakmi, lavičkami, pultmi, policami na police a dokonca aj kľučkami dverí, a čo je najdôležitejšie, žalúzie zabezpečujú pre pacientov minimálne súkromie.

Udon Restaurant And Shop

Inami Koro

Udon Restaurant And Shop Ako môže architektúra predstavovať kulinársky koncept? Okraj lesa je pokusom o odpoveď na túto otázku. Inami Koro znovuobjavuje tradičné japonské pokrmy Udon pri súčasnom zachovaní bežných techník prípravy. Nová budova odráža ich prístup prepracovaním tradičných japonských drevených stavieb. Všetky obrysové čiary vyjadrujúce tvar budovy boli zjednodušené. Zahŕňa to sklenený rám ukrytý vo vnútri tenkých drevených stĺpov, sklon strechy a stropu a okraje zvislých stien, ktoré sú všetky vyjadrené jednou čiarou.