Dizajnový časopis
Dizajnový časopis
Svadobná Kaplnka

Cloud of Luster

Svadobná Kaplnka Cloud luster je svadobná kaplnka umiestnená vo vnútri svadobného obradu v meste Himeji v Japonsku. Dizajn sa snaží preniesť moderného ducha svadobného obradu do fyzického priestoru. Kaplnka je celá biela, oblačný tvar je takmer úplne zakrivený do zakriveného skla a otvára ju do okolitej záhrady a povodia. Stĺpce sú pokryté hyperbolickým kapitálom ako hlavy, ktoré ich hladko spájajú s minimalistickým stropom. Kaplnkový sokel na strane nádrže je hyperbolická krivka, ktorá umožňuje, aby sa celá štruktúra javila, akoby plávala na vode a zvýrazňovala jej ľahkosť.

Výdajná Lekáreň

The Cutting Edge

Výdajná Lekáreň Rezacia hrana je výdajná lekáreň súvisiaca so susednou všeobecnou nemocnicou Daiichi v meste Himeji v Japonsku. V týchto lekárňach nemá klient priamy prístup k produktom ako v maloobchodnom type; skôr jeho lieky pripraví lekárnik na záhrade po predložení lekárskeho predpisu. Táto nová budova bola navrhnutá tak, aby propagovala obraz nemocnice zavedením špičkového obrazu vysokej technológie v súlade s pokrokovou lekárskou technológiou. Výsledkom je biely minimalistický, ale plne funkčný priestor.

Vlajková Loď

WADA Sports

Vlajková Loď Na oslavu svojho 30. výročia sa spoločnosť WADA Sports presúva do novovybudovaného ústredia a vlajkového obchodu. Vnútri obchodu je gigantická eliptická kovová konštrukcia podporujúca budovu. Pod eliptickou štruktúrou sú produkty rakiet zarovnané v špeciálne navrhnutom prípravku. Rakety sú usporiadané do série a je možné ich ľahko držať jeden po druhom. Eliptický tvar sa používa ako ukážka rôznych cenných historických a moderných rakiet zozbieraných z celej krajiny a transformujúcich interiér obchodu na raketové múzeum.

Kancelária

The Duplicated Edge

Kancelária The Duplicated Edge je dizajn pre prípravnú školu satelitov Toshin v japonskom Kawanishi. Škola chcela nové recepčné, konzultačné a konferenčné priestory v úzkej miestnosti 110sqm s nízkym stropom. Tento návrh navrhuje otvorený priestor označený ostrým trojuholníkovým príjmom a počítadlom informácií rozdeliacim priestor na funkčné entity. Počítadlo je zakryté postupne vzostupným bielym kovovým plátom. Táto kombinácia je duplikovaná zrkadlami v zadnej stene a reflexnými hliníkovými panelmi na strope, ktoré rozširujú priestor do širších rozmerov.

Show Room

Origami Ark

Show Room Origami Ark alebo Sun Show Leather Pavilion je showroom na výrobu kože Sansho v Himeji v Japonsku. Výzvou bolo vytvoriť priestor schopný ukázať viac ako 3 000 produktov vo veľmi obmedzenej oblasti a prinútiť klienta, aby pri návšteve showroomu pochopil obrovskú škálu produktov. Archa Origami používa nepravidelne 83 malých jednotiek s rozmermi 1,5 x 1,5 x 2 m3 na vytvorenie veľkého trojrozmerného bludiska a poskytuje návštevníkovi a podobné skúsenosti s prehliadkou telocvične v džungli.

Kancelárska Budova

The PolyCuboid

Kancelárska Budova PolyCuboid je nová budova ústredia spoločnosti TIA, ktorá poskytuje poisťovacie služby. Prvé poschodie bolo tvarované hranicami pozemku a vodovodnou rúrkou s priemerom 700 mm, ktorá prechádza podzemným obmedzujúcim základovým priestorom lokality. Kovová štruktúra sa rozpustí v rôznych blokoch kompozície. Stĺpy a trámy miznú z priestorovej syntaxe, premietajú dojem objektu a zároveň eliminujú dojem budovy. Objemový dizajn je inšpirovaný logom TIA, ktoré premení budovu na ikonu predstavujúcu spoločnosť.